In de F! by Fabulous! - wielerkledij voor dames naar de fietstocht van de Fietsvedetjes.

9/10/2018

Op zondag 30 september trokken we met 5 Fabulous – fietsvrouwen naar de fietstocht van de Fietsvedetjes in Jabbeke. Het werd een koude, maar mooie nazomer-rit van 50 km.
Gehuld in onze flamingo’s, lipjes, palmen, vogeltjes en luipaardprints vielen we uiteraard heel hard op tussen al die zwarte fietsoutfits.
Of hoe wielerkledij voor dames niet alleen functioneel, maar ook kleurrijk en trendy kan zijn.

Lees hieronder het superleuke relaas van Elke De Brouwer.

“Een tijdje geleden belde Stephanie mij op.
Of ik zin had om in een Fabulous-fietspakje mee te rijden met de fietstocht van de Fietsvedetjes? “Gij zijt toch nogal een vedette, hè…“, pleegde men mij vroeger al eens te zeggen. En ik ben dol op fietsen én op Stephanies kleurrijke fietskledij voor dames, dus dit leek wel iets voor mij.
Ik kreeg de eer om voor de gelegenheid een outfit van de nieuwe collectie uit te testen: een fleurig blauw pakje met roze en witte palmen er op. Ideaal voor een nazomers fietsritje. Al is nazomer relatief; de ochtend van de rit zelf was het… 4 °C!”

Wielerkledij voor dames - fietskleding dames
Wielerkledij voor dames - fietskleding dames

Maar geen nood, ik had een top, een shirt met korte mouwen en een warm gewatteerd tussenseizoensjasje, dus mits een goeie onderlaag zou ik het wel overleven. Zelfs in korte broek.

Wij, de meisjes van Stephanie, staken er ter plaatse uit door onze warmbloedigheid: allemaal hadden we onze korte broekjes aangetrokken. Dat was ook de mannen daar niet ontgaan. “Schone poezen!” kregen we te horen, toen we op de rest stonden te wachten.
“Toch niet beter een lange broek aangetrokken, dames?“ Naast ons stond een groepje mannen, allemaal in lange fietsbroek. “Nee hoor, wij zijn niet zulke mietjes,“ diende ik hen van antwoord. Van #metoo naar #nietmetmij in drie seconden. Wij zijn tenslotte Fabulousvrouwen en dat is waar Fabulousvrouwen voor staan: zelfstandige sterke vrouwen die er graag leuk uitzien en vooral niet willen opgaan in het decor.

 

Functionele en trendy wielerkledij voor dames

 

Tot mijn grote verbazing en een beetje tot mijn teleurstelling was dat wel het geval voor het merendeel van de vrouwen die we tegenkwamen: allemaal gehuld in donkere kleuren, zwart nog het meest. En daartussen wij, gehuld in flamingo’s, lipjes, palmen, vogeltjes en luipaardprints. Het bleek bij de andere vrouwen vooral een geval van “niet beter weten“ te zijn, want toen we stopten aan de bevoorrading, kregen we massa’s vragen van vrouwen die wilden weten waar wij toch die leuke, vrolijke outfitjes gevonden hadden.

Blijkbaar willen vrouwen best wel iets vrolijkers, maar is het vaak nog moeilijk te vinden. Met veel plezier deelden we Stephanies kaartjes uit. Vrouwen moeten tenslotte hun zusters helpen. Tegen de bevoorrading was de zon trouwens al in vorm en stonden we te blinken in het zonnetje en onder 17 °C.De blote benen konden bruinen.

Wielerkledij voor dames - fietskleding dames

Twintig kilometer en veel ‘Focus on the road!!!’ –roepers later zat de rit er op en konden we aan de aankomst de boel gaan opfleuren. Een gezellige boel, dat wel! Met de lekkerste hamburgers van de wereld!


Het nieuwe setje? Dat werd volledig goedgekeurd: comfortabel zeem, hoge broek die je rug niet bloot laat (hàtelijk!), mooi op foto en om zelf ongelofelijk vrolijk van te worden. Mijn verlanglijstje is in elk geval alweer wat langer geworden. De flamingo’s en de luipaarden in mijn kast zouden zich maar al te graag tussen de palmen verschuilen.

Dat het maar snel Kerstmis is!

Wielerkledij voor dames - fietskleding dames
Wielerkledij voor dames - fietskleding dames
Wielerkledij voor dames - fietskleding dames