Fire your Femininity !

Hallo sportieve meiden! Welkom bij F! by Fabulous!

Misschien herken je dit verhaal wel. Ik heet Stéphanie en ben een enthousiaste dertiger.

Sportief was ik altijd al: hockeyen, zwemmen, skieën, enz… Na mijn studies ging ik werken, trouwen en kindjes maken. Aan sport kwam ik helemaal niet toe. En hoewel ik eigenlijk alles had wat mijn hartje begeerde, voelde ik mij fysiek niet zo lekker.

Een club in de buurt organiseerde een paar jaar geleden een 1/8 triatlon (750m-20km-5km). Zonder enige voorbereiding deed ik een keertje mee. Voor de lol. Zwemmen moest ik in schoolslag (gênant), fietsen deed ik noodgedwongen met een oude mountainbike en aangepaste kledij had ik überhaupt niet. Maar ik vond het wel keileuk. En de microbe had mij blijkbaar goed te pakken.

Ik zei definitief Adieu aan het hockey en ik sloot mij aan bij de ‘Iron Girls‘ in Oudenaarde, een triatlon-club voor vrouwen onder leiding van Sophie De Groote. Eerst kon ik amper volgen maar geleidelijk aan verbeterde mijn conditie. Ik durfde mij zelfs in te schrijven voor de ‘Mister T Triatlon'(750m-20km-5km) en de ‘Zwintriatlon’ (1km-45km-10km). Een serieuze test voor mijn niveau. Ik was nog niet top, maar ook niet meer ondermaats. En vooral: ik voelde me fantastisch!

Daarna stopte ik een tijdje met de trainingen in clubverband. Ik probeerde op mijn persoonlijke tempo te trainen en vooral een goede balans te vinden tussen mijn job-man-kinderen-sociaal leven- jeweetwel…. Af en toe pikte ik nog een kleine wedstrijd mee om een trainings-doel te hebben.

In 2015 – één jaar na de geboorte van mijn derde zoontje – wou ik weer hoger mikken en ik schreef me in voor de ‘Triatlon van Vlaanderen’ (1km-45km-10km). Ik besloot me deze keer heel degelijk voor te bereiden. Vooral het fietsparcours in Oudenaarde schrok me een beetje af. Ik riep de hulp in van Dees Naessens, die mijn virtuele coach werd. Hij werkte aangepaste trainingsschema’s voor mij uit. Ik focuste vooral op fietsen en investeerde in een mooie racefiets. Goed materiaal is immers de start van succes, toch?

Alleen de kledij vond ik maar niks. Nergens vond ik een leuke outfit waarin ik mij goed voelde om te gaan sporten. Ik sakkerde vaak en vroeg mij luidop af waarom sportkledij voor vrouwen altijd zo standaard moest zijn.

Ik was blijkbaar niet alleen, heel wat sportieve vriendinnen vond ook hun gading niet in winkels en webshops. En ook mijn man vond dat ik wel eens een pittig sport-tenuutje mocht hebben. “En als het niet bestaat, maak het dan zelf”, was zijn beknopt antwoord op mijn bezwaren.

Dat was het begin van F! by Fabulous!

Vandaag, na een grote beproeving in mijn leven, staat de webshop er helemaal en dragen heel wat meisjes, vrouwen en dames de F! by Fabulous! spirit uit. De vele positieve reacties op mijn creaties geven mij elke dag de kracht om door te gaan. De webshop draait boven alle verwachtingen, en ik leef mij uit in mijn passie.

Enjoy the F! by Fabulous! feeling.

Stéphanie

Trendy fietskleding, trisuits, badpakken en loopkledij voor dames

Geen producten in je winkelmand.